Bloggare på youtube

Home / Bloggare på youtube

Bloggare på youtube

Vilka är framtidens stjärnor på nätet? Internet har sedan början bjudit på allt ifrån kända bloggare till Instagramkändisar och fortsätter att överraska genom att ständigt erbjuda något nytt. Det var inte länge sedan bloggare var en av få vägar man kunde ta för att göra sig ett namn online. Idag kan man vara både Vine-, Snapchat-, Vimeo- eller YouTube-kändis, bara för att nämna några. Vilka är då YouTube-kändisarna som du bör ta en närmare titt på och hur har de gått tillväga för att skaffa sig en stor skara anhängare? Följ med!

Bloggare borde göra som PewDiePie

YouTube är en hemsida där du kan dela dina filmklipp med världen. Sidan lanserades 2005 och har sedan dess blivit en av världens mest besökta webbplatser med miljarder av visningar. Det gör sidan till ett ovärderligt verktyg för bloggare och andra mediapersonligheter som vill nå ut till en större publik. Det som gör sidan extra populär är att man slipper betala för att se eller ladda upp videoklipp eftersom sidan drivs av reklam. Sverige har faktiskt producerat några rejäla YouTube-kändisar.

Med 12,3 miljarder visningar och 45,15 miljoner följare är PewDiePie utan tvekan Sveriges största YouTube-kändis. Den Göteborgsfödda Felix Arvid Ulf Kjellberg startade sin YouTube-kanal 2010 och året därefter hoppade han av skolan för att satsa på sin kanal. Det finns många bloggare som enbart kan drömma om siffrorna som PewDiePie har och han har blivit ett fenomen som sträcker sig bortom YouTube. Bland annat har han varit med i den amerikanska humorserien South Park och varit gäst på The Late Show with Stephen Colbert.

Kissie finns också på YouTube

Det finns några skribenter som framgångsrikt lyckats ta sig från sin blogg till YouTube. Under många år har det pratats om videos kommer bli nästa stora plattform och det verkar som framtiden redan är här. Flera bloggare har en stark närvaro på YouTube och en av bloggvärldens största namn, Kissie, har även en populär kanal på videoklippskanalen. Med 100,000 prenumeranter kan hon inte mäta sig med PewDiePie men är ändå på rätt väg. Vad hittar du då på hennes YouTube?

Främst handlar det om hennes egna liv och de saker som hon testar på. Några dagar får man följa med henne på fest medan andra dagar mest handlar om vad som rör sig i hennes tankar. Precis som med andra bloggare så har Kissie gjort en karriär på att ge läsare och tittare en inblick i hennes liv. Detox, fest eller hemmakväll? Inga situationer är för privata för att inte delas på hennes mycket populära blogg eller ständigt växande YouTube-kanal.

Bloggare kan nå ut till fler med YouTube

Amir Akrouti – Gaybloggen

Några andra personer som börjat som skribenter men sedan tagit steget ut till YouTube är bland annat Amir Akrouti, skapare av den så kallade Gaybloggen. Som bloggare nådde han ut till en storpublik men frågan är om han inte med sin YouTube-kanal kommer kunna bli en av Sveriges mest följda mediaprofiler? Amir blandar humor med personliga tankar och är inte rädd för att bli privat med sina tittare. Kommentarsfältet på hans videos är fyllda med människor som tycks ha följt honom under en lång period. Framtiden kommer utvisa om även han når 100,000 prenumeranter.