Blondinbella och hennes imperium

Home / Blondinbella och hennes imperium

Blondinbella och hennes imperium

Blondinbella har snabbt blivit en av 10-talets stora profilnamn. Även om hennes karriär främst är kopplad till henne bloggande, vilket var orsaken till att hon blivit ett stort namn, har hon legat i sedan dess. Som den smarta tjej hon är – även om hon inte är ett ämne för Guldspaden – insåg hon snabbt att bloggandet inte skulle kunna vara för evigt och har därmed bildat en rad olika företag som hon driver framgångsrikt. Vi finner bland annat Löwengrip Care & Color som utvecklar och säljer hud- och hårvårdsprodukter här i Sverige, samt Flattered som fokuserar på ballerinaskor för inom- och utomhusbruk. För Blondinbella blev skrivtalangen porten mot en ny värld där hon helt kan fokusera på det hon tycker om.

Blondinbella och Economista

Ett av Blondinbellas första företag är Köp boken Economista, som i första hand ger ut olika böcker och ger föreläsningar på temat ekonomi. Här är det inte bara Blondinbella som står bakom skrivandet, utan hon samlar talanger från olika håll i landet och hjälper de personerna med att få sina böcker och tidskrifter utgivna. Det kan handla om allt från hur du sköter en privatekonomi till hur du ska tänka som entreprenör för att kunna tjäna bra med pengar och inte glömma av vilka skatter du ska betala.

När det kommer till föreläsningar är detta något som Blondinbella sysslar mycket med själv. Även om det inte alltid är inom ramen för Economista, gör hon det via andra privata bolag. Hennes föreläsningar brukar vara väl anpassade efter den målgrupp hon pratar till och den stad hon befinner sig i. Föreläsningarna brukar baseras på tre huvudsakliga områden. Talar hon till universitet och högskolor handlar det främst om entreprenörskap och drivkraft. Till gymnasieelever ligger fokus mycket på självkänsla, krav och komplex. När hon sedan håller föreläsningar till näringslivet är det sociala medier och internetmarknadsföring som står i fokus.

Egoboost och Löwengrip Invest

Genom åren har Blondinbella lyckats starta fem stycken bolag och det mest kända av dessa har kommit att bli Egoboost. Egoboost är en tidskrift som gavs ut varje månad under 2012 och 2013. idén bakom tidningen grundar sig i att hon blivit trött på alla modemagasin som handlar om att gå ner i vikt och leva som andra vill. Istället valde hon med Egoboost att skriva om saker som inspirera unga tjejer till att våga vara sig själv och satsa på det de tycker om.

Det senaste företaget som Blondinbella står bakom är Löwengrip Invest. Detta är ett investeringsbolag som är tänkt att hjälpa unga människor att nå sina drömmar. Företaget satsar på unga, nyligen startade företag inom e-handel och internettjänster. Till skillnad från andra investeringsbolag som ofta ger en summa på några miljoner, vill hon med detta bolag satsa på de mindre aktörerna som bara behöver några hundratusen för att komma igång med det de vill. Ännu vet vi inte vilka bolag som lyckas komma igång med hjälp av denna investering.

Blondinbella blev snabbt känd via sitt bloggande

Personen bakom Blondinbella

Kvinnan bakom profilnamnet Blondinbella är Isabella Löwengrip. Isabella är född den 21 oktober 1990 i Järfälla. Hon gick på Jensen Gymnasium Norra i Stockholm och var aktiv i unga moderaterna under sin studietid. Hon startade sin blogg redan som 14-åring och fem år senare var hon den tredje mest lästa privatbloggen i landet. Även om hon har fått utstå mycket kritik genom åren från olika högt uppsatta personer, säger hon att detta bara gjort henne starkare som person. Isabella har vunnit en rad olika priser för sitt engagemang inom olika industrier.