Kissie och Paow

Home / Kissie och Paow

Kissie och Paow

Känner du till vilka som är Sveriges mest framgångsrika bloggare? I sådana fall är du mer än bekant med namn som Kissie, Paow och Kenza. Dessa tjejer har alla skapat rubriker genom sina inlägg som genererat miljonpublik och gett dem karriärmöjligheter som andra bara kan drömma om. Bland de mest kontroversiella ansiktena finner vi Kissie som enligt Bloggportalen vid flertalet tillfällen haft över en miljon besökare i veckan. I hennes blogg kan du läsa om hennes utsvävande liv, kända vänner och modetips. Tillsammans med ett fåtal andra bloggare tillhör hon den absoluta bloggtoppen.

Kissie och hennes utspel

Det finns få som lyckas skapa så många rubriker som bloggtjejerna. Bäst, eller värst, av dem alla är alltså Kissie och hennes personliga blogg. Hon fick tidigt uppmärksamhet för sin frispråkighet och temperament, två karaktärsdrag som även gjort att hon hamnat i blåsväder ett antal gånger. Den 22 Februari 2011 polisanmäldes den populära bloggerskan av Nyheter24:s nyhetschef. Hon blev anklagad för att ha hotat honom med att misshandlas av människor som hade kopplingar till extremhögern. Bakgrunden till hotet var att hon anklagats för att ha spridit nazistpropaganda.

Det var inte bara bloggerskan som anklagades för att ha spridit den extrema högerns propaganda. Förutom Kissie stod även hennes bror Peter anklagad för att i en video ha pratat om att de skulle sätta upp klistermärken från det politiska Nationalsocialistisk Front, en grupp som har starka kopplingar till nazister och andra högerextrema profiler. Vad bloggerskan inte visste var att hennes hot spelades in och sedan lades ut på YouTube. I den korta videon som fortfarande ligger uppe säger hon att hennes hot ska tas på allvar.

Paow skapar också rubriker

En annan blogg-personlighet som skapat spaltmeter är Paow. Precis som Kissie älskar hon att festa och är inte blyg för att dela med sig av skvaller, festbilder och modetips. Hon började sin karriär i Paradise Hotel Sverige, säsong 5 som sändes Viaplay och TV3. Även Paow har hamnat i blåsväder för rasistiska uttalanden och har gång på gång fällt kommentarer som fått kritiska röster emot sig. Hennes blogg är fortfarande en av Sveriges mest välbesökta och Paulina Danielsson, som hon egentligen heter, fortsätter även att synas i rutan.

Allra senast var Paow med i det populära programmet Bonde söker Fru, även om hon endast var med i första programmet. Hon var en av tusentals som skickade in sina ansökningar till bonden Pontus Hugosson, men hon färdigställde aldrig sin ansökan och kunde därför inte gå vidare. Hon säger själv att hon inte vet hur hon hade trivts på en bondgård. Frågan är om Kissie hade klarat sig bättre. Bloggerskorna i Sverige verkar leva ett liv som skiljer sig starkt från livet på en bondgård.

Kissie och Paow driver sina egna personliga bloggar

Framtiden för Sveriges bloggerskor

Kan man skapa sig en karriär med hjälp av sin blogg? Både ja och nej om man tittar på det stora antalet bloggar som finns på nätet. Personer som Paow, Kissie, Kenza och Blondinbella har haft olika framgång och vittnar alla om att en blogg bara är början. Att tjäna pengar på sin blogg tar tid och kräver mycket arbete. De uppdaterar sin blogg flera gånger om dagen och postar bilder och inlägg om vad som tycks vara ett drömliv som verkar för bra för att vara sant.