När du ska inreda ditt hem är det viktigt att ha en stor dos tålamod men också tid till att planera. Inredningen i ett hem är ett projekt som är i ständig förändring. Innan du börjar köpa olika möbler och inredning är det en bra idé att skapa moodboards med inspiration för hur du vill att ditt hem ska se ut, det är ett bra sätt att sedan kunna hålla fokus. När du ska inreda ett hem med en inredning som lever länge är det bra att satsa på kvalitativa möbler. Du kan hitta väldigt snygga och bra möbler hos BoConcept som är en möbelbutik. BoConcept har som målsättning att med sina möbler bidra till att göra varje hem till något extraordinärt. Hos BoConept kan du hitta danska designmöbler som kan ge dig ett tidlöst men samtidigt trendigt hem.

Textilier mjukar upp inredningen

För att få en intressant och spännande inredning är det en bra idé att blanda olika strukturer och material. Harmoni i ett rum skapas genom att inreda varsamt och genom att inte övermöblera ett rum. Det är exempelvis bättre att ha en stor växt än flera små. Om du vill ha ett mjukt och behagligt rum är textilier perfekt, det skapar en mjukhet som rummet mår bra av.

Stora mattor knyter ihop möblemang

För att knyta ihop möblemanget i ett rum som exempelvis i vardagsrummet är ett tips att satsa på en vacker och stor matta. Mattan gör att soffan och soffbordet eller matplatsen bildar en enhet. När det kommer till matta är det bättre med en för stor matta än en för liten.

Låt accenterna ta plats i inredningen

Väggarna är a och o i en inredning för att få till rätt stämning i ett rum. Ett knep som du kan testa när du ska inreda är att färgmatcha väggarna i rummet med möblerna som finns där. Hotell använder sig ofta av det knepet för att skapa harmoni i inredningen och för att ge en känsla av att alla rummen hänger ihop med varandra. Det är även en bra idé att låta textilier och väggfärg gå ton i ton för att skapa ett lugn. Det ger även utrymme för accenterna att ta mer plats i inredningen.

Bryt av med intresseväckande inredningsdetaljer

För att få till en bra stil i inredningen och i ett rum är det viktigt att låta humor och glädje få ta lite plats. Ett stilfullt rum behöver ofta något som bryter av allvaret, något som väcker ett intresse och som bidrar till ett leende. Tänk på att alla detaljer som du adderar till inredningen ska harmonisera tillsammans och inte konkurrera ut varandra. Inred också endast med saker som tilltalar dig.