Om din festsminkning brukar vara endast mascara kan det vara kul att ta ut svängarna lite och testa något nytt. Det är absolut inget fel med mindre smink men om du är sugen på att testa någon ny makeup finns det enkla knep att ta till för att få en helt ny look. Det finns sminktips som passar både för vardag och fest. Om du inte fixar ögonbrynen är det en sak som du kan göra. Investera i en riktigt bra ögonbrynspenna som du kan måla dina ögonbryn med. Med en ögonbrynspenna kan du uträtta stordåd och verkligen lyfta hela ditt ansikte. Hitta en ögonbrynspenna som passar dig och som lyfter dina ögonbryn till nya höjder.

Monokrom makeup

Att lägga en monokrom makeup är ett alternativ om du vill testa något nytt. Monokromt innebär att du använder dig av samma färger på olika platser i ansiktet. Det ger en enhetlig look som är modern och snygg. Dessutom kan du använda samma produkt, vilket gör det väldigt enkelt. Det är ett alternativ om du vill vara snyggast på festen men varken lägga mycket tid eller pengar på sminket. En riktigt cool festlook som alltid fungerar är att göra ögonfransarna långa, klumpiga och svarta. Det kallas för spindelögonfransar och det ger en riktigt snygg look. Kombinera fransarna med ljusa ögonlock och röda läppar för maximal effekt.

Färg på läppar och ögon

Färg är något som kan göra stor skillnad i en makeup. Att lägga lite färg i ögonvrån kan göra att blicken lyfts och du ser cool ut. Addera bara en liten färgklick i den inre ögonvrån. Du kan välja grönt, blått, gult, orange eller rosa. Att lägga fokus på läpparna är ett annat enkelt men effektivt sätt att sminka dig på. Mascara och en liten ljusare skugga tillsammans med korallfärgade läppar eller exempelvis plommonlila. Det kommer ge dig ett nytt utseende. Du kan även kombinera läpparna med samma färg som du har i ögonvrån. Ett tips är att matcha sminket med dina kläder. Plocka igen någon färg från kläderna i ögonskuggan för att få till en bra helhet.

Lägg fokus på ögonen

Precis som med läpparna kan du välja att lägga fokus på ögonen. Du kan sota runt ögonen, använda kajal eller eyeliner för att göra snygga vingar. Vingar och sotning kan kräva en del övning men det är möjligt att relativt snabbt lära dig. Det är även en bra idé att ta reda på vad du gillar och passar i för färger. Det kan vara kul att ha några olika ögonskuggor hemma för att enkelt kunna variera dig. Du kan med fördel testa att sminka dig någon gång innan det är dags för fest för att inte bli stressad om det går fel.