Huden blir ofta eftersatt, särskilt under de mörka månaderna när många prioriterar lite extra sömn i stället för att vårda huden. Om du har funderat på att uppdatera din hudvårdsrutin finns det några saker du kan börja med. En bra daglig hudvård kan förebygga problem längre fram och ge välbehag i vardagen.

Med hudvårdsprodukter från Babor kan du bevara din naturliga skönhet. Hela 80 % av Babors råmaterial är naturligt och med minimala andelar konserveringsmedel. Här hittar du ett brett produktsortiment och du kan även få hjälp med att skräddarsy din hudvårdsrutin.

Hitta din hudtyp

För att kunna skapa en bra hudvårdsrutin är det bra att utgå från din hudtyp. Om du har en mer blank och oljig hy med tendens till finnar och pormaskar kan det vara lätt att tro att du behöver torka ut huden. Men då behöver du i stället vårda huden milt och addera mycket fukt, utan fett, och på så vis balansera huden. Om du har mer normal hud som är spänstig och mjuk där fett och fukt är i balans, kräver den ändå omvårdnad. Därför är det bra att lägga till fukt till huden även här. Torr hy kan vara extra känslig, vilket innebär att du behöver satsa på skönhetsprodukter som är rika på fetter och hjälper huden att bli balanserad och mjuk.

Den vanligaste hudtypen är en kombination av torr och fet hy, där en blandhy som har både feta och torra partier kräver ett antal olika produkter som kan punktbehandla ansiktets delar. Välj produkter avsedda för blandhy och kombinera dessa med specialvård på de mer torra eller feta delarna av ansiktet. Det kan kännas krångligt men brukar ge ett bra resultat. Om du inte själv är helt säker på vilken hudtyp du har kan du gå till en hudterapeut som bedömer huden och ger ett svar, då har du en konkret utgångspunkt.

Investera i hudvårdsprodukter

För att grundlägga din hudvårdsrutin behöver du ett antal olika produkter. Ett serum kan appliceras först under din vanliga ansiktskräm. Den gör det möjligt för din hud att förbereda sig på de produkter du applicerar och ger djupverkan i huden. Därefter kan du applicera en dagkräm som återfuktar och skyddar din hud mot påfrestningar som blått ljus, föroreningar och annat under dagen. Under natten kan du i stället använda en nattkräm som hjälper huden att reparera sig från skador som den åsamkats under dagen. Därför behöver du hitta en produkt som behandlar din hud väl och hjälper den med återhämtningen. En djupt återfuktande nattkräm är ett bra val.

Du kan också behöva rengöra huden med en toner, och på så vis ta bort överflödigt fett och smuts. Detta hjälper dig att göra huden ren på djupet. För att rengöra huden på kvällen kan du också behöva sminkborttagning som tar bort smuts och sminkrester. Du behöver även rengöra huden både på morgonen och kvällen för att få en bra effekt. Om du lätt får linjer och mörka ringar under ögonen kan du satsa på en ögonkräm som stramar upp huden kring ögonen och ger dig en pigg look.