För att må bra är det viktigt att du tar hand om dig, både fysiskt, psykiskt och mentalt. Genom att ta hand om dig får du mer ork och kraft, men också mer livskvalité i vardagen.

Din hälsa

Hälsa är ett väldigt vitt begrepp. Det är viktigt att träna och äta hälsosamt, men även att fokusera på goda relation och ha ett jobb som du trivs med. Det är klokt att utvärdera din hälsa en gång per år. Hur mår du? Överviktig? Känner du dig mycket stressad? Hur är dina sömnvanor? Trivs du på din arbetsplats? Har du tid för familj och vänner?

Arbeta praktiskt med hälsan

Det bästa sättet att ta hand om din hälsa är genom att vara konkret. Istället för att säga att du ska ”äta nyttigt”, så beslutar du dig för att bara äta kakor och sött på helgerna. Konkreta saker som kan mätas. Detsamma gäller träning. Säg inte att du vill ”träna mer”, utan besluta dig för att träna 15-30 minuter varje dag. Läs träningsmagasinet Aktiv hälsa, så får du mycket tips och råd. Det är viktigare att bygga system, alltså bygga goda vanor, än att bara arbeta mot ett specifikt mål, som att gå ner 10 kilo i vikt.