Du är bjuden på dop och vill hitta en fin doppresent. Det finns många presenter att välja mellan, beroende på din ekonomi och vad som passar familjen.

Fin doppresent

Du har fått en dopinbjudan och behöver bara ställa dig en fråga: Vad ska du köpa till dop? En doppresent ska gärna hålla genom livet, samtidigt som den också ska vara lite barnslig och söt. Det kan kännas som en svår kombination. Hur mycket pengar som du ska lägga på doppresenten beror på er relation. Det är vanligt att ge presenter i silver. Som en fin liten berlock, skedar eller smycken, men också silverpläterade sparbössor, leksaker och fina prydnadssaker som personen kan ta med sig in i vuxenlivet. Du kan också köpa en mer praktisk present som pojken eller flickan kommer att använda inom ett par år. En populär gåva är en barnpall i trä med barnets namn, barnböcker som Pippi Långstrump eller kläder. Bästa svaret på frågan Vad ska du köpa till dop? hittar du på Partytajm som har ett stort utbud av doppresenter till både pojkar och flickor.

Slå in doppresenten

När du ska slå in presenten passar det med presentpapper i ljusa babyfärger som vitt, ljusrosa, ljusblått, ljusgult och ljusgrönt. Vissa föräldrar vill att både presenten och inslagningen blir väldigt tjejig respektive killig, medan andra föräldrar föredrar de mer neutrala färgerna gult och grönt. Det är klokt att du utgår från föräldrarna, istället för din egen känsla eller filosofi. Köp ett fint kort till paketet, så har du en fin doppresent att lägga på presentbordet under festen.

Sång eller dikt

Om du är duktig på att sjunga eller spela något instrument kan du framföra en sång eller ett musikstycke. Ska du sjunga i kyrkan ska du samtala med prästen, och eventuellt föräldrarna, innan. Du kan även sjunga en sång på festen. Det är alltid uppskattat när familjemedlemmar, släkt eller vänner bjuder på sig själva och framför musik. Det blir personligt, förutom att det också blir trevligt på festen med ett litet avbrott. Du kan också skriva en dikt som du läser upp. Antingen i kyrkan eller på festen, men du kan också skriva en dikt som en del av doppresenten.

Dopet

Det är roligt att få gå på dop. En fin fest som ändå är avslappnad, gemytlig och som inte tar lika lång tid som ett bröllop. Du får klä upp dig, sjunga sånger i kyrkan och sedan äta gott. En högtid som ger möjlighet att träffa släkt och vänner, utan att det kostar lika mycket eller är lika stort som ett bröllop. Vad ska du köpa till ett dop? En fin present som du hittar på Partytajm för att sedan få gå på en härlig högtid och fira den nya individen som fötts in i vår värld.