Att fokusera på din hälsa och leva på ett hälsosamt sätt är fördelaktigt ur många perspektiv. När du fokuserar på din hälsa kommer det spilla över på andra delar i livet och ge positiv effekt. Träning är en stor del av en hälsosam livsstil. För att sänka tröskeln för att komma igång med träningen är ett Hemmagym perfekt att ha. Med ett hemmagym kan du träna mer flexibelt och när det passar dig. Du kan bygga upp ett hemmagym successivt med den träningsutrustning som du behöver.

Utrusta ditt hemmagym

Olika redskap och utrustning till hemmagym kostar en del. Om du inte kan köpa allt du vill ha direkt kan du börja med ett basutbud. Att ha en matta, kettlebells eller hantlar, gummiband av olika slag och en bänk kan du komma långt. När du ska bygga upp ett hemmagym beror det även på hur mycket plats du har hemma till förfogande. Anpassa hemmagymmet efter den yta som du har att tillgå.

Motion är avgörande för hälsan

När du har ett hemmagym är det dags att styra upp träningen. Enligt Folkhälsomyndigheten är fysisk aktivitet avgörande för hälsan. De rekommenderar att alla vuxna bör vara fysiskt aktiva regelbundet. Helst ska du genomföra någon form av pulshöjande aktivitet 150-300 minuter varje vecka. De är finns även rekommendationer att vuxna bör styrketräna två dagar i veckan. Det är en bra utgångspunkt om du inte har styrketränat tidigare. Börja med två styrkepass där du tränar igenom hela kroppen varje pass. Det finns många bra basövningar som involverar de stora muskelgrupperna som är perfekt att utöva.

Gör utrymme för träning i vardagen

Tänk på att när det kommer till fysisk aktivitet är lite bättre än ingenting alls. Försök att skapa möjlighet i din vardag för fysisk aktivitet. När du har ett hemmagym kan du träna kortare pass om tiden är knapp. Det som är positivt med ett hemmagym är att du inte behöver åka någonstans och du har alltid tillgång till det vilket gör att du kan träna precis när du vill.

Fokusera på näringsrik mat

Förutom träning är kosten en viktig del i en hälsosam livsstil och för att du ska må bra. Istället för att lägga energi på vad du inte får äta ska du lägga fokus på det du ska äta för att må bra. Fyll dina måltider med bra mat. Då kommer du automatiskt att bli mindre sugen på det mindre bra livsmedlen – som exempelvis godis. Det är viktigt att du äter tillräckligt varje dag för att slippa sötsug.

Sov ordentligt

Det är även viktigt att du prioriterar din sömn om du vill leva mer hälsosamt. Se till att sova tillräckligt många timmar varje natt. Sömnen i basen i ett bra mående. När du sover tillräckligt mycket kommer du orka med vardagens alla påfrestningar och orka träna.