Att ha en ståtlig och fin trädgård har faktiskt fler funktioner än att bara vara vacker. Genom att arbeta i din trädgård kan du faktiskt öka ditt välmående och få ro att slappna av. För att komma igång med ditt trädgårdsarbete och få en fin trädgård behöver du fröer att plantera. Gå in på flo-rea.com om du vill ha ett stort sortiment av fröer att välja mellan. På flo-rea.com kan du hitta mängder med olika fröer, som exempelvis blomfröer, kryddfröer, grönsaksfröer, blomsterlökar, solrosor och olika tillbehör. Det är perfekt att beställa alla fröer du behöver på en och samma gång.

Naturen är läkande

Att vara ute i naturen och påta runt i en trädgård läker faktiskt utbrändhet på ett väldigt bra och effektivt sätt. Det finns faktiskt trädgårdsterapi som behandlingsmetod. Varför naturen är läkande beror i mångt och mycket på att den inte ställer några krav. När du arbetar i trädgården aktiveras det parasympatiska nervsystemet i kroppen, vilket gör att ditt blodtryck sjunker, andningen blir djupare och hjärtat börjar slå långsammare. Det kan bidra till att personer känner mindre ångest och oro. Det är även lättare att låta tankarna komma och gå som de vill i naturen.

Aktiv återhämtning med trädgårdsarbete

När du jobbar i din trädgård kan du försöka aktivera alla dina sinnen. Känn lukterna, hör ljuden och känn med händerna hur jorden känns. När du gör det blir du mer närvarande i nuet. Sådant kan få dig att må bättre överlag. Tänk på att inte göra ditt trädgårdsarbete till en prestation. Låt din trädgård bli din frizon där du kan koppla av och bara vara. Det är väldigt återhämtande att hålla på med lågintensiva aktiviteter. Dessutom ger du hjärnan en chans att koppla av när du jobbar i trädgården. Några örter som är passande att ha i din trädgård som du även kan använda i din matlagning är salvia, kamomill, basilika, koriander, citronmeliss, mejram, lavendel och timjan. Om du inte har en trädgård ska du inte misströsta. Det går att få bra effekt av att odla på din balkong eller på fönsterbrädan.